IK-Vest Floorball skyder sæsonen i gang

IK-Vest Floorball skyder sæsonen i gang med nederlag.
IK-Vest Floorball har siden juli forbedret sig yderst hårdt på at komme i gang med den kommende
3.Divions liga. Seks træningskampe og en pokalkamp er det blevet til i opvarmningsfasen samt en
træningscamp på 7 dage. Der har været både op og nedture, især de manglende sejrer i optaktsfasen
har været bekymrende set i lyset af at holdet efterhånden snart har haft over 2 år til at spille sig
sammen. Men holdet har som vanen tro, måtte kæmpe med store udskiftninger op til sæson start og
dette er aldrig optimalt. Denne gang har målmandsposten dog været sikret, men mange nye spillere
er trådt til og rutinerede kræfter har valgt at stoppe, heriblandt det unge angrebstalent Anders Jensen
og den rutinerede back Michael Nielsen har valgt at arbejdsmæssige grunde at forlade holdet.
Tre Lettiske spiller har valgt at starte egen floorballklub i tre kroner, så IK-Vest Floorball er på
mange måder et helt nyt hold igen.
Tilbage står få rutinerede kræfter i form af Morten Dam, Saskia Kroes og Head Coach Ruben
Nielsen og skal føre et forholdsvis stadig uerfaren floorball hold gennem en sæson 2 i 3.divisons
ligaen. En liga der i år er blevet splittet i 2, og derfor kun består af Sunds, Viborg, Holstebro, Tre
Kroner, Skive og Rosendal fra Hobro.
Holdets forventninger har fra start været at få en placering bedre end sidste år hvor man havnet
på en beskeden anden sidste plads ud af hele 10 hold. Målsætningen er derfor en placering som
nummer 5 ud af de 7 hold der er med i år. En målsætning der bestemt ikke er urealistisk, men der
vil være hård kamp om 5. pladsen og både Skive, Rosendal og Tre kroner må siges at være de
værste konkurrenter.
MGU Predators vs IK-Vest Floorball
Årets første 3.point skulle hentes i Holstebro en sen torsdag aften omkring 19.30. Floorballen blev
dog hurtigt sat i relief da der inden kampstart blev afhold 1 minuts stilhed for to faldene floorball
holdkammerat, to spillere på Predators holdets var i løbet af sommeren omkommet i en voldsom
motorcykel ulykke, dette blev mindet med en flot og rørende tale samt efterfølgende stilhed.
Det kan virke underlig efterfølgende at skulle ud og kæmpe om 3.point efter sådan et møde med
virkeligheden, men begge hold forholdte sig yders professionelt til situationen og var klar til 60.min
intens floorball kamp.
Første periode blev næsten som altid en afventende omgang. Begge hold brugte lidt tid på at se
hinanden af, med kun 8 spillere fra IK-Vest Floorball side, fandt MGU spillerne hurtigt ud af, at det
var et spørgsmål om rutine og tålmodighed før der kom mål til den gode side af tavlen.
IK-Vest der i år spiller et nyt system kom hurtigt bagud efter kun 3. min. Efterfølgende udviste
Morten Dam sammen med Patrick Knudsen et flot rutinerede stykke back arbejde og der skulle
gå hele 14 minutter før MGU igen fik scoret. Periode 1 ender 2 – 0 til hjemmeholdet og IK-Vest
holdet kunne gå forholdsvis tilfredse i omklædningsrummet. I pausen blev der talt om at være mere
opmærksomme på den planlagte taktik samt at forsætte de gode takter fra 1.periode.
2.Periode gik dog målmæssigt ikke så godt som første periode, MGU satte tempoet en smule op
og fik med nogen hurtige pasningskombinationer sat IK-Vest wings helt af forsvarsmæssigt og det
gav nogle åbne området især i slot området hvor målmanden oftest har sværest ved at tage de gode
skytteres skud.
2. Periode endte 4 – 0 til MGU og et nederlag i første kamp syntes uundgåeligt efter pausestilling på
samlet 6 – 0.
Spillerne fik dog ros af deres træner i periode pausen, taktikken blev overholdt chancerne var der
nok af og fejlen blev til dels minimeret. For de fleste spiller stod det klart at kampen var nået ned til
et spørgsmål om hvem der havde spillede spillet floorball i længst tid. Så målet var klar, at forsætte
de gode takter og se om man kunne vinde en periode og tage med hjem og bygge videre på til næste
kamp.
3.Periode var rent klassisk IK-Vest Floorball. Det er her holdet oftest spiller deres bedste floorball
og både nyerhvervet Michael Nielsen og Frederik Carlsen udviste gode takter og god fightervilje
begge spillere kom frem til flere åbne chancer, men skuddene manglende lige den sidste skarphed.
Også Kim Pedersen havde flere gode muligheder dog uden resultat. 3.Periode var også en flot
omgang set fra backsiden er IK-Vest backerne blevet bedre til at aktiviserede sig selv og både
Ruben og Morten og Patrick spillet sig selv frem til mange yderst fornuftige muligheder.
Sidste Periode blev på tros af gode takter og flot holdfight, tabt 2 – 0 og et samlet nederlag på 8 – 0