Beaten by a Saint

IK-Vest Floorball falder 12 – 1 til Viborg Saints på udebane

Hele 15 friske og glade danske samt lettiske spillere tog afsted mod Viborg med håbet og forventningen om at kunne spille et tæt kamp mod et hold som de med alt sandsynlighed skal spille i liga med næste år. Og på tros af resultatet mener head coach Ruben Nielsen, at der sagtens kan komme et rigtig godt lokal darby ud af de kampe: helt sikkert, jeg tror ikke man skal hænge sig alt for meget i hvad kampen endte denne gang. Man skal måske mere se på intensiteten samt tænke på, at vi er et nyt hold, hvor alle mine spillere knap nok cirka har 3 måneders floorball erfaring bag sig. Tager man de ting med, syntes jeg vi gjorde det ganske okay med klare forventninger om at kunne blive bedrer som hold, som tiden går.

Første periode blev der set frem til med stor glæde, der var mange ting der skulle afprøves første gang. Det var holdets første udebanetur, det var første gang holdet skulle spille med de rigtige floorball bander samt det var første gang IK-Vest Floorball skulle afprøve deres flotte nye spillertrøjer. Første periode blev en rigtig tæt affære! Præcis som mod Aab Allstarts var første periode fuldkommende efter bogen! Hele holdet var koncentreret og fokuseret på hvilken opgave der skulle ud og løses, nemlig at spille et kompakt og tæt zoneforsvar. Det lykkes i alle 20 min, hvor begge hold udviste flot floorball spil. Men der skulle ikke gå lang tid før IK-Vest Floorball fik sig sin første forskrækkelse da dommeren dømte et straffeslag til Viborg Saint.

Da dette også var tilfældet mod Aab Allstars, godt nok den gang til IK-Vest Floorball, var det noget holdet havde trænet intens på til fredagens træning. Og dette kunne man se da en selvsikker målmand i sidste øjeblik fik nappet bolden væk fra en ellers boldsikker Viborg spillere, der ellers med et hurtigt træk til højere nok havde set den bold inde. Første periode endte ganske uafgjort.

I omklædningsrummet blev der snakket om at holde det gode forsvarsspil og holde koncentrationen og opmærksomheden på det ellers meget boldsikre Viborg spillere. Men der skulle ikke gå lang tid før den koncentration fik sig et slag, da holdets yngre forsvarsspiller leveret en flot og sikker pasning ind foran mål til en helt fri Viborg Saints spiller, og den takket han for ved at scorer et nemt første mål til Viborg Saints. Og derfra var de næste 6 minutter et sandt mareridt! 9 mål fik Viborg scoret på et IK-Vest Floorball hold som var spillet imellem at holde de gode takter fra første periode og så forsøge sig med at komme frem og skabe noget angrebsspil. Anden periode endte med en stor sejer til Viborg Saints.

Humøret var derfor forståeligt noget nede da holdet kom ud til pause, men der var kun en ting at gøre, nemlig ikke at give op samt gå ud og finde første periodes spil frem igen. Og det var præcis var holdet formåede af gøre. Et mere afklaret og koncentreret hold gik på banen til en tredje periode som Viborg Saints vandt 3 – 1. IK-Vest Floorball fik 4 minutters Powerplay tid, som holdet ikke fik udnyttet på nogen måder. Dette fik Viborgs spillere dog udnyttet og scoret 2 mål i undertal. Holdet eneste mål blev for øvrigt scoret af holdets træner Ruben Nielsen.

Vi gør vores bedste, ingen tvivl om det. Jeg som træner kan bruge den her kamp til rigtig meget også mere en folk lige nu ved. Jo flere kampe vi spillere, jo flere tendenser opstår der. Folk skal huske på at det her er jo ikke bare en kamp mod Viborg Saints. Der er også en kamp mod Aab Allstars man som træner bliver nød til at have med i tankerne og finde ud af, hvorfor vi som hold for anden gang nu, går helt ned i anden periode. Så jeg ser video igennem af kampen, og finder de tendenser og så skal vi som hold tilbage til træningen og gøre tingende bedre, det kan vi og det skal vi.

Viborg Saints kommer i det nye år til Ranum og spiller en ny testkamp. For nu er det Viborg Saints der har håneretten.

Kampen endte 12 – 1. (0 – 0) ( 9 – 0) (3 – 1).

Næste kamp er mod Dronninglund Black sheeps og bliver spillet på hjemmebane Lørdag den 19 november kl 14.00.